Image 10

Groot feest voor jubileum Elizabeth

Volgend jaar geven wereldsterren op Buckingham Palace een groot concert ter ere van Elizabeth die dan 70 jaar koningin is. Dat staat in de uitgebreide plannen over het vierdaagse feestweekend die het hof woensdag heeft bekendgemaakt.

Het concert wordt op zaterdag 4 juni 2022 live uitgezonden door de BBC. Wie er gaan optreden is nog niet bekend. Wel is duidelijk dat er ook publiek welkom is. De festiviteiten beginnen op donderdag 2 juni met een traditionele Trooping the Colour-viering, waarmee normaal gesproken in het tweede weekend van juni de verjaardag van de koningin groots wordt gevierd met parades door Londen. Volgend jaar is er ook op de zondag een optocht door de Londense straten, dit keer met onder meer theater, muziek, circus en andere cultuur. Eerder werd al bekend dat de Britten een extra vrije dag krijgen om het feest mee te vieren.

Behalve koningin Elizabeth, zullen ook de andere leden van het Britse koningshuis aanwezig zijn bij alle evenementen. Het komende jaar zullen hun bezoeken door het land ook in het teken staan van het jubileum van de Queen. Elizabeth hoopt de historische mijlpaal te bereiken op 6 februari. Ze werd in 1952 op jonge leeftijd koningin door het overlijden van haar pas 56-jarige vader koning George VI. Haar kroning volgde een jaar later, op 2 juni 1953, woensdag precies 68 jaar geleden. Dat biedt de mogelijkheid ook in 2023 weer een feest te houden.

LEES OOK:

Beatrix steekt handen uit mouwen: ‘‘Fijn dat ik weer mag werken’’

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.