Image 13 1

Gravin Sophie nog steeds emotioneel om overlijden prins Philip

In een recent interview met de BBC werd gravin Sophie van Wessex nogal emotioneel toen het over prins Philip ging. De man van koningin Elizabeth overleed twee maanden geleden op 99-jarige leeftijd en was altijd erg close met zijn schoondochter Sophie.

De vrouw van prins Edward kon zich nog goed herinneren hoe zij in 2003 in Schotland een foto van haar schoonouders maakte. Het kiekje werd geschoten bovenop de Coyles of Muick nabij Balmoral, de vakantiewoning van de Queen. De foto van het bejaarde stel bleek de favoriet te zijn van Elizabeth. “Ik was op dat moment zwanger van Louise toen we daarheen gingen”, weet Sophie nog, die vervolgens haar tranen moet bedwingen. “Om daar te zijn op die plek, was echt een ‘oh mijn god-moment’. Die komen en gaan, maar daar moet je wel voor openstaan.”

Sophie vindt het nog steeds moeilijk dat prins Philip er niet meer is. “Hij heeft een gigantisch gat in ons leven achtergelaten. Door de pandemie kunnen we helaas ook minder tijd met de Queen doorbrengen dan we hadden gewild. Dat hebben we wel geprobeerd, maar makkelijk was het niet.”

“Ik denk dat het hele rouwproces voor ons wat langer duurt dan gebruikelijk”, vervolgt Sophie. “Net als dat voor andere families misschien het geval is nu. Als je niet 24 uur per dag met iemand samenwoont, voelt het verlies niet per se hetzelfde als wanneer iemand de hele tijd bij je is.”

https://www.youtube.com/watch?v=yHgF3CBIwmY

LEES OOK:

Spaanse koningspaar ontvangt eerste staatsbezoek

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.