Diana's Decades

Goede vriendin van Diana stopt samenwerking met The Crown

Jemima Khan was een goede vriendin en vertrouweling van wijlen Diana. Ze werkte tot nu toe mee aan haar verhaal, wat zich vertaalde in de Netflix-hitserie The Crown, je vast wel bekend. Jemima heeft echter besloten haar samenwerking met de streaminggigant te staken.

Jemima (47) is niet meer content met de manier waarop met Diana’s verhaal wordt omgegaan in de serie. Peter Morgan is producent van de populaire serie over de Britse royals en in 2019 vroeg hij Jemima het team te helpen met het schrijven van een realistisch script. Als goede vriendin stond zij immers dicht bij Diana en haar naasten.

Het verhaal wordt inmiddels niet meer zo ‘respectvol en meelevend’ in beeld gebracht, meent Khan. “Ik vond het belangrijk dat de laatste jaren van het leven van mijn vriendin correct en met zorg zouden worden afgebeeld, zoals in het verleden niet altijd is gebeurd”, zegt Jemima tegen The Sunday Times. Zodra ze zich realiseerde dat het verhaal een kant op ging waarmee ze het oneens was, wilde ze dat haar bijdrage en haar naam bij de credits weggehaald zou worden.

De goede vriendin van de in 1997 overleden prinses heeft nooit een contract ondertekend voor medewerking aan The Crown, maar kwam wel met waardevolle informatie. Ze schijnt sinds het begin van de serie al een ‘fan, vriend en supporter’ te zijn geweest, als we een woordvoerder van de serie mogen geloven.

Een archieffoto van Diana en Jemima. Laatstgenoemde is inmiddels gescheiden van de man wiens achternaam ‘Khan’ is en ze noemt zichzelf weer Goldsmith, haar meisjesnaam.

Pakistan Princess Diana

LEES OOK:

3x Máxima in bijzondere zwarte ontwerpen

Meer lezen over royals? Neem snel een (digitaal) abonnement op Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA