1c666bb876491faf60106cd2bdb6ba2e

Gezondheid prins Philip (99) fragiel

Dinsdag is de 99-jarige prins Philip opgenomen in het ziekenhuis, nadat hij onwel werd. Het is niet het eerste ziekenhuisbezoek van de echtgenoot van koningin Elizabeth, die de afgelopen jaren meerdere malen werd opgenomen. Zijn gezondheid is fragiel.

Philip werd in 2008, voor een van de eerste keren in langere tijd, in het ziekenhuis opgenomen. Toen bracht hij er drie dagen door, nadat hij ziek was geworden door een infectie op zijn borst. In 2011 onderging Philip een hartoperatie, toen hij een verstopte kransslagader bleek te hebben. Niet lang na het bekendmaken van zijn pensioen, werd de man van koningin Elizabeth weer meerdere keren opgenomen in het ziekenhuis. Zo kreeg Philip in 2018 onder meer een nieuwe heup, waarvan de operatie er bijna voor zorgde dat hij de bruiloft van Harry en Meghan miste. Volgens ingewijden was Philip vastberaden om de ceremonie bij te wonen. Zo kwam hij naar verluidt op krachten door de trappen in Windsor Castle meerdere keren op en af te lopen. In 2019 belandde hij opnieuw in het ziekenhuis na een verkeersongeluk, waarna hij zijn rijbewijs inleverde.

De verwachting is dat Philip dit keer enkele dagen opgenomen blijft, ter observatie en om uit te rusten. Volgens in een bron rond de koninklijke familie heeft de opname niet te maken met corona. De koningin verblijft vooralsnog in Windsor Castle, het paleis bij Londen waar het koninklijk paar sinds het begin van de coronacrisis vertoeft.

LEES OOK:

Binnenkijken: Zo ziet de villa van Pieter van Vollenhoven eruit

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.