Geplaagde prins Andrew woont kerstfeestje koningin bij

De schandalen die de Britse prins Andrew achtervolgen hebben hem er niet van weerhouden om maandagavond het kerstfeestje dat koningin Elizabeth hield voor haar personeel bij te wonen.

Fotografen wisten hem vast te leggen toen hij Buckingham Palace in een donkergroene Bentley verliet.

De hertog van York had zich voor het jaarlijkse evenement bij onder meer zijn broer prins Charles en andere leden van het Britse koningshuis gevoegd. Een bron binnen het paleis zegt tegen de Daily Mail dat het feestje geen publiek evenement was. Daarom was dat ook niet ongebruikelijk voor Andrew om aanwezig te zijn.

Koningin Elizabeth organiseert elk jaar voor haar personeel een feest om haar medewerkers te bedanken voor hun inzet in het afgelopen jaar. Alle kosten betaalt ze uit eigen zak.

Epstein

Woensdag kan Elizabeth weer veel bezoek verwachten als haast de volledige koninklijke familie langskomt voor de traditionele kerstlunch. Naar verwachting is Andrew daar ook gewoon bij. Hij ligt de laatste tijd onder vuur vanwege zijn banden met de inmiddels overleden miljardair Jeffrey Epstein, die vastzat op verdenking van seksueel misbruik. In een veelbesproken interview met de BBC ontkende Andrew dat hij meedeed met de praktijken van Epstein.

Nadat het vraaggesprek was uitgezonden legde de Britse prins zijn openbare functies neer. Ook trokken meerdere liefdadigheidsinstellingen hun handen van hem af.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen