Placeholder

Foto’s: William en Catherine bij basketbalwedstrijd

Prins George heeft maandagavond zijn eigen basketbalshirt van de Amerikaanse club Cleveland Caveliers gekregen. Zijn ouders, prins William en zijn vrouw Catherine, kregen het shirtje met rugnummer 1 en de naam George uit handen van basketballer LeBron James.

Ook William en Catherine kregen hun eigen basketbalshirt. De hertog en hertogin van Cambridge moeten één shirt met daarop de naam Cambridge en het rugnummer 7 delen.

Het echtpaar woonde maandagavond in New York een wedstrijd bij tussen de Cleveland Caveliers en de lokale club Brooklyn Nets, als onderdeel van een driedaags bezoek aan New York. Het paar wilde met hun aanwezigheid een nieuwe samenwerking tussen de NBA en de stichting Royal Foundation helpen lanceren, zo meldde Clarence House.

Beyoncé

Voorafgaand aan de wedstrijd tussen de lokale club Brooklyn Nets en de club Cleveland Cavaliers ontmoette het paar de baas van de NBA, Adam Silver. Volgens Daily Mail pakte prins William bij een fotomoment een basketbal op en grapte hij: "Ik denk dat ik deze op mijn vinger zou moeten laten draaien." Toen hij de 2,18 meter lange basketballegende Dikembe Mutombo ontmoette zei hij: "Tenminste iemand die langer is dan ik!"

Ook rapper Jay Z en zijn vrouw Beyoncé, die samen een aandeel in de club hebben, waren bij de wedstrijd. Van tevoren werd door fans van beide stellen gehoopt dat ze naast elkaar zouden zitten, maar dit was niet het geval.

Ontmoeting met Hillary Clinton

Eerder op de avond hebben William en Catherine de hand geschud van Hillary Clinton en haar dochter Chelsea Clinton. De stichtingen Royal Foundation en Clinton Foundation hadden samen een receptie georganiseerd om de aandacht te vestigen op natuurbescherming.

Volgens The Telegraph spraken Hillary en Catherine over het belang voor baby's te zingen, terwijl William met Chelsea kletste over zijn bezoek aan het Witte Huis.

De receptie was onderdeel van het driedaagse bezoek dat William en Catherine aan New York brengen. Eerder op maandag ontmoette prins William president Obama, terwijl zijn echtgenote lunchte met leden van de Britse gemeenschap in New York. William zou eigenlijk alleen naar de receptie gaan, zodat de 5 maanden zwangere Catherine kon uitrusten, maar het lijkt erop dat de hertogin zich goed genoeg voelt voor het drukke programma.