Placeholder

Foto’s: Charles sluit bezoek Jordanië af

Prins Charles zet maandag zijn reis door het Midden-Oosten voort met een bezoek aan Koeweit. Charles begon zijn reis afgelopen weekeinde in Jordanië waar hij onder meer een ontmoeting had met de Jordaanse koning Abdullah II.

Voorafgaand aan dit bezoek liet de prins weten erg geschrokken te zijn van de mate waarin mensen via internet radicaliseren. Hij noemt dit fenomeen 'alarmerend' en 'van grote zorg'. Dat vertelde de Britse prins in een interview met de BBC, dat zondagochtend werd uitgezonden. De prins sprak zijn hoop uit dat 'men bruggen kan slaan' tussen de verschillende geloven. Ook uitte hij zijn 'diepe bezorgdheid' over het lot van de christelijke gelovigen in het Midden-Oosten.

De prins sprak over jonge mensen die radicaliseren. "Dit is een van mijn grootste zorgen. Ik denk dat de mate waarin het gebeurt, zeer alarmerend is. Zeker in een land als het onze waar we normen en waarden hebben waar we erg aan gehecht zijn. Je zou denken dat mensen die hier zijn geboren en hier naar school gaan, die normen en waarden omarmen. Het is angstaanjagend dat mensen zo radicaliseren door contact met iemand anders of via internet. Er staan zo veel gekke dingen online."

Avontuur

De prins denkt de reden deels te weten. "Jonge mensen van een bepaalde leeftijd zoeken het avontuur en spanning op. Met mijn organisatie Prince's Trust willen we alternatieven zoeken voor jonge mensen om iets zinvols te doen met hun energie en enthousiasme."

Charles heeft ook een visie op de toekomst. "Het komt erop aan dat we harder moeten werken om bruggen te slaan tussen de geloven. We moeten onthouden dat de Heer ons heeft geleerd om onze buurman lief te hebben. Doe een ander niet aan wat je zelf ook niet wilt. We moeten andere mensen eerlijk en barmhartig benaderen."

Koeweit

In Koeweit gaat Charles maandag op visite bij de emir sjeik Sabah al-Ahmed al-Sabah. De Britse troonopvolger reisde zes keer eerder af naar Koeweit, in 1989, 1997, 2006, 2007 en 2011.

De prins maakt de reis op verzoek van de Britse regering. Daarmee benadrukt hij de relatie tussen de landen die hij bezoekt en het Verenigd Koninkrijk. De komende dagen reist Charles verder naar Saudi-Arabië, Qatar en de Verenigde Arabische Emiraten.