Excuses voor onjuiste tweet ziekenhuisbezoek Elizabeth

Een journaliste van de BBC heeft excuses aangeboden nadat ze op Twitter had gemeld dat koningin Elizabeth in het ziekenhuis ligt. Dat schrijven Britse media.

Ahmen Khawaja van de BBC zorgde woensdag voor opschudding met haar bericht op Twitter. De tekst luidde: "BREAKING: Queen Elizabeth is being treated at King Edward 7th Hospital in London. Statement due shortly: @BBCWorld." Kortom: de koningin zou in het ziekenhuis liggen volgens de BBC. Alleen was dat dus helemaal niet zo.

Het bericht werd al snel overgenomen door andere media, waarna de journaliste de tweet verwijderde en er een berichtje achteraan stuurde dat het niet klopte. Ze schreef volgens The Telegraph dat iemand een grap had uitgehaald toen ze haar telefoon even onbeheerd achterliet. Ook bood ze excuses aan voor het misverstand.

Een woordvoerder van Buckingham Palace laat weten dat de koningin wel in het ziekenhuis is geweest, maar niet vanwege een medische calamiteit. Het was tijd voor haar haar jaarlijkse controle-onderzoeken. De koningin heeft het ziekenhuis allang weer verlaten, aldus de woordvoerder.