Britain Royalty

Ex-militair prins Harry blij met deze nieuwe training in het leger

Harry is blij dat er serieus wordt gekeken naar de mentale gezondheid van Britse militairen. De hertog van Sussex omarmt dan ook het nieuwe initiatief HeadFIT, waarvoor de strijdkrachten verplicht oefeningen moeten doen om ook psychisch fit te blijven.

De Britse prins vindt het een “geweldige stap vooruit”, zo laat hij weten in een verklaring aan People. “Er zou geen verschil moeten zijn in hoe we kijken naar onze fysieke fitheid en onze mentale fitheid. Het trainen van beide zal onze militairen doen excelleren en ervoor zorgen dat ze op de beste manier worden voorbereid op wat ze in wat voor situatie dan ook voor de kiezen kunnen krijgen.”

Harry was zelf ook tien jaar actief was voor de Britse strijdkrachten. Hij bedankte iedereen die zich inzet voor de steun van de strijdkrachten en hun families. Ook spreekt hij zijn hoop uit voor de toekomst. “Mentale fitheid zal iets worden waar we allemaal dagelijks mee bezig zullen zijn om ons potentieel in alle aspecten van ons leven te kunnen benutten.”

LEES OOK:

Babynieuws voor de Britse royals!

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.