Britain Northern Ireland Royalty

En ook déze rol neemt Charles van verguisde broer Andrew over

Met het overlijden van prins Philip onlangs en kort daarvoor de ophef rondom Harry en Meghan, zou je bijna vergeten dat er nóg een lid van het Britse koninklijk huis in the picture staat. Andrew moet een aantal rollen en eretitels afstaan.

De jongere broer van Charles begeeft zich al een tijdje op de achtergrond. Zo was hij afgelopen zomer op de huwelijksdag van dochter Beatrice (die een kindje verwacht!) bijvoorbeeld niet eens in beeld op de foto’s van die heugelijke dag. En worden hem in de afgelopen maanden allerlei rollen ontnomen.

Zo werd Charles vorige maand de nieuwe beschermheer van het Royal Philharmonic Orchestra. Daarvan was Andrew beschermheer tot 2019. Maar na een gewraakt en veelbesproken BBC-interview – eind 2019 – waarin Andrew op een onhandige manier verklaart wat zijn banden (al dan niet) waren met zakenman Jeffrey Epstein, besloot het orkest de banden met hem te verbreken.

Naast het orkest, krijgt Charles nu ook het presidentschap van stichting Malaria No More UK. De directeur van de stichting is blij met de komst van Charles.

https://www.instagram.com/p/CPP1ON_gByg/

LEES OOK:

Foto’s: Charlene helpt mee neushoorns te redden

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA, Instagram @malarianomoreuk