Placeholder

Zara over tweede miskraam: “Tijd heelt alle wonden”

Zara, de oudste kleindochter van koningin Elizabeth, heeft een tweede miskraam gehad. Dat vertelt ze in een interview met de Sunday Times. "Je praat er niet over, het is te pijnlijk. Maar zoals met alles, heelt tijd de wonden”, aldus Zara, die vorige maand het leven schonk aan een tweede dochter, Lena Elizabeth.

Zara (37) is de oudste dochter van prinses Anne en haar eerste man Mark Phillips. Ze is gehuwd met de voormalige Engelse rugby-international Mike Tindall. Het paar kreeg in 2014 hun eerste dochter, Mia. Twee jaar later werd, zoals gebruikelijk bij de kleinkinderen van de koningin, bekend gemaakt dat Zara opnieuw in verwachting was. Een maand later echter ging het mis en kreeg ze een miskraam. "Het ergste was dat we er met iedereen over moesten praten, iedereen wist het”, zei Zara in het vraaggesprek. "We kregen ook veel brieven van mensen die schreven dat ze hetzelfde hadden meegemaakt.”

De volgende zwangerschap was nog niet bekendgemaakt toen er opnieuw een miskraam volgde, verklapte Zara. "Dit keer was het heel vroeg in de zwangerschap.” Ze had in die tijd veel steun gekregen van haar echtgenoot en van haar broer Peter Phillips, met wie ze het interview aan de Sunday Times samen gaf. "Op dat moment had ik mijn familie hard nodig.”