Bier landgoed Queen Elizabeth

Elizabeth schenkt koninklijke vlag aan militairen

Queen Elizabeth heeft een Britse koninklijke vlag aan Canadese militairen geschonken. Het was een cadeau ter ere van het honderdjarig bestaan van de juridische tak van de Canadese krijgsmacht. Deze afdeling zet zich hoofdzakelijk in voor alle juridische zaken rondom de Canadese krijgsmacht. Dit gebeurt zowel vanuit Canada als tijdens een uitzending in het buitenland.

Voor de gelegenheid videobelde de koningin, die erekolonel is van de krijgsmacht, met een aantal militairen. Zo sprak ze met majoor Angela Orme, die momenteel in Bahrein aan het werk is. De Britse koningin vroeg of ze haar kinderen veel miste tijdens haar uitzending. Hierop kreeg ze een bevestigend antwoord. Orme vertelde ook aan de Queen dat ze tegen haar kinderen zegt dat ze “met piraten aan het vechten is”.

Vlagofficier Geneviève Bernatchez liet in een verklaring op de website van de Canadese krijgsmacht weten dat het een “grote eer was” de koningin te spreken. Ook bedankte hij haar voor de koninklijke vlag die hij namens alle leden van de Canadese krijgsmacht in ontvangst heeft genomen.

LEES OOK:

Prins Harry is in zijn eentje aangekomen in Londen

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.