Placeholder

Elizabeth geniet van verjaardagsspektakel

Koningin Elizabeth heeft zondagavond vooral genoten van de paarden tijdens het verjaardagsspektakel dat bij Windsor Castle voor haar werd gehouden. Er deden maar liefst negenhonderd edele viervoeters mee aan de negentig minuten durende show, waarvoor de koninklijke familie in vol ornaat was uitgerukt. De vorstin is vorige maand negentig jaar geworden.

Op de eerste rij van de koninklijke loge had ook koning Hamad van Bahrein een plek gekregen. Hij was al een aantal dagen in Windsor, waar tegelijkertijd de Royal Windsor Horse Show werd gehouden met tal van verschillende paardenwedstrijden. Bahrein deed mee aan de uithoudingsrace, en de koning sponsorde het evenement voor springruiters.

Elizabeth zag tijdens het spektakel haar eigen leven aan zich voorbijtrekken, in woord, zang en demonstraties. Op sociale media werden haar gezichtsuitdrukkingen tijdens de show scherp in de gaten gehouden. De Queen kan hartverwarmend glimlachen, maar heeft ook – bewust en onbewust – een gezichtsuitdrukking die doet denken aan zwaar onweer of totale verveeldheid.

Op Twitter werden berichten geplaatst met grappige en bemoedigende teksten bij 'screenshots' – van de televisie genomen foto's – van de zuur kijkende vorstin. 'Natuurlijk, ze had ook liever een gin en tonic gehad', was zo'n commentaar.