Britain Royalty

Elizabeth feliciteert Nigeria met onafhankelijkheid

Queen Elizabeth heeft een felicitatie gestuurd naar president Muhammadu Buhari van Nigeria om hem geluk te wensen met de zestigste verjaardag van de onafhankelijkheid op 1 oktober.

“Het doet me een groot genoegen mijn hartelijke felicitaties aan te bieden met de 60e verjaardag van de onafhankelijkheid van Nigeria, samen met mijn beste wensen voor het voortdurende geluk en de welvaart van uw land”, aldus de koninklijke boodschap die Buhari openbaar maakte.

De Queen is zelf nog drie jaar staatshoofd geweest van het zelfstandige Nigeria dat pas in 1963 een federale republiek werd. “Het Verenigd Koninkrijk en Nigeria profiteren van sterke en duurzame banden als partners in het Gemenebest, door de gedeelde geschiedenis en vooral onze mensen. Dit zijn banden waarvan ik hoop en geloof dat ze tot ver in de toekomst zullen floreren”, meende de Queen die Nigeria twee keer heeft bezocht (1956, 2003).

Bij de onafhankelijkheidsproclamatie in 1960 was Elizabeths nicht prinses Alexandra van Kent namens de koningin aanwezig. Zij woonde een hele serie feesten en plechtigheden bij en opende ook het nieuwe parlementaire jaar door de troonrede voor te lezen.

LEES OOK:

Eloise verkoopt kleding nu op eigen platform

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.