Britain Royalty

Elizabeth aanwezig bij doop van kleine August en Lucas

De 95-jarige vorstin kampt met gezondheidsproblemen en houdt officieel nog rust, maar was gisteren wel aanwezig bij de doopceremonie voor twee van haar achterkleinkinderen: August en Lucas.

De plechtigheid vond plaats in de koninklijke Allerheiligen-kapel en die staat op het terrein van de Royal Lodge in Windsor. Fijn in de buurt voor the queen dus. Het ging om een gezamenlijke doopceremonie voor de zoon van Eugenie en Jack (August werd geboren in februari) en de zoon van Zara en Mike (Lucas werd geboren in maart).

Het vermoeden bestaat dat beide knulletjes zijn gedoopt in het heilige water dat prins Charles afgelopen week meenam uit Jordanië. Hij vulde ter plekke talloze flessen met rivierwater uit de Jordaan. Overigens was van Elizabeth zelf lange tijd niet zeker of zij bij de doop aanwezig kon zijn. Slechts een week ervoor nog, op Remembrance Sunday, moest ze verstek laten gaan vanwege rugklachten.

Van de doopdienst en/of de genodigden zijn vooralsnog geen foto’s gedeeld. Mocht dat wel gebeuren, dan delen wij die natuurlijk met jou.

LEES OOK:

Victoria schittert in dieprode velvet jurk

Meer lezen over royals? Neem snel een (digitaal) abonnement op Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA