Placeholder

Donkere wolken boven Azië-reis William en Kate

William houdt niet van pittig eten en de Taj Mahal staat grotendeels in de steigers. Maar het ergste: jihadisten zijn van plan een aanslag te plegen in India, net nu William en Kate naar het land gaan.

De Britse prins William en zijn echtgenote Catherine kunnen een perfecte foto bij de Taj Mahal op hun buik schrijven. Het grafmonument, dat William en Kate bezoeken in het kader van hun reis naar India en Bhutan, staat in de steigers.

Drie van de vier minaretten rondom het mausoleum zijn ingepakt vanwege onderhoudswerkzaamheden, schrijft The Times of India donderdag. De British High Commission in India, vergelijkbaar met de ambassade, heeft de archeologische dienst van India gevraagd de steigers weg te halen voor het bezoek van William en Kate. Dat verzoek is echter afgewezen. Het opbouwen van de stellages duurt maanden.

De hertog en hertogin van Cambridge nemen op 16 april waarschijnlijk plaats op het marmeren bankje voor de Taj Mahal waarop 24 jaar geleden Williams moeder Diana zat. Zij poseerde destijds zonder echtgenoot prins Charles voor het monument van de liefde. De foto werd symbool van het stukgelopen huwelijk van Charles en Diana.

Aanslag

Niet alleen de steigers rondom de Taj Mahal gooien roet in het eten. Prins William is niet zo'n fan van pittig eten. "Kate vertelde dat ze dol is op Indiaas eten, maar William zei moeite te hebben met de vele kruiden", vertelde een model dat woensdag op Kensington Palace een ontmoeting had met het paar. Ter voorbereiding op hun reis spraken William en Kate met jongeren uit India en Bhutan die in Groot-Brittannië wonen.

De hertog en hertogin zouden in India bovendien groot gevaar lopen. Volgens The Sun jaagt de Indiase politie op een groep jihadstrijders die van plan is een aanslag te plegen, vlak voor het bezoek van William en Kate. Britse veiligheidsexperts roepen het paar in de boulevardkrant op hun reis af te gelasten. "Het is het risico niet waard."

William en Kate beginnen zondag aan hun zesdaagse bezoek. Naast een bezoek aan de Taj Mahal staan onder meer een ontmoeting met Bollywood-sterren en een bezoek aan een nationaal park op de agenda. Ook wonen de prins en zijn echtgenote een feest bij ter gelegenheid van de negentigste verjaardag van koningin Elizabeth.