Britain Royalty

Dit wil Meghan graag geheim houden in rechtszaak

Meghan heeft aan de rechter gevraagd om de publicatie van de namen van vijf vrienden tegen te houden. Persbureau Reuters meldde dit nadat ze de rechtbankdocumenten hadden ingezien. De vrienden van Meghan zouden namelijk mogelijk opgeroepen kunnen worden als getuige.

De rechtszaak draait om een onenigheid met Associated Newspapers over artikelen die ze gepubliceerd hebben over Meghan. Daarin stonden delen van een handgeschreven brief die Meghan had gestuurd naar haar vader Thomas Markle, met wie ze een verstoorde relatie heeft.

De krant rechtvaardigde de publicatie van de brief, omdat vijf vrienden van Meghan eerder op anonieme basis in een interview met People hun versie van het verhaal van Meghan en haar vader hadden verteld. Het juridische team van Meghan stelt dat Meghan zelf geen toestemming had gegeven of aan haar vrienden had gevraagd om hun verhaal te doen. Ook maakte het team bekend dat Associated Newspapers had gedreigd de namen van Meghans vrienden bekend te maken.

“Deze vijf vrouwen staan niet terecht, en ik ook niet. De uitgever van de Mail on Sunday is degene die terecht staat”, luidde de verklaring van Meghan die door Reuters werd ingezien. “Ik vraag de rechtbank om deze zaak te behandelen met de gevoeligheid die deze verdient, en te voorkomen dat de uitgever van de Mail on Sunday het precedent schendt en het juridische proces misbruikt door deze anonieme personen te identificeren.”

Lees ook:

Goed nieuws! Windsor Castle gaat weer open voor publiek

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP.  Beeld: ANP.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen