Prins Charles Opent Toren Arnhemse Eusebiuskerk

Dit megabedrag is wat een weekendje Oman van prins Charles kost

Dat het koninklijke huis veel geld uitgeeft, dat is wel bekend. Maar zoveel? Het korte tripje dat Prins Charles naar Oman maakte kostte het Britse koningshuis zo’n 210.000 pond (229.000 euro). Dat blijkt uit de verantwoording van de koninklijke familie over hun uitgaven. In januari vloog Charles voor een dagje naar het land om zijn steun te betuigen vanwege de dood van Sultan Qaboos bin Said.

In het jaarverslag worden meerdere vliegkosten gemeld die het afgelopen jaar zijn gemaakt. Daaronder vallen ook de ruim 15.000 pond (16.400 euro) voor het bezoekje van de in opspraak geraakte prins Andrew aan een golfclub in Noord-Ierland. Het bijwonen van een rugbywedstrijd in Rome door prinses Anne kostte de familie een ruime 16.000 pond (17.500 euro).

Meghan en prins Harry vlogen vorig jaar september naar Zuid-Afrika, waarbij Harry ook Botswana, Angola en Malawi aandeed. Die reis kostte zo’n 245.000 pond (268.100 euro). De trip kwam groot in het nieuws omdat de hertog en hertogin van Sussex er hun rechtszaak tegen verschillende tabloids aankondigden.

LEES OOK:

Queen Elizabeth voelt coronacrisis in portemonnee

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.