(file) Britain Royalty Coronavirus

Dit herinnert William aan zijn opa

Toen prins William dinsdag een scheepswerf bezocht in het Schotse Govan moest hij denken aan zijn in april overleden op Philip. De hertog van Cambridge, die in Schotland de titel graaf van Strathearn voert, zag met eigen ogen hoe er werd gebouwd aan de nieuwste fregatten van de Britse marine.

“Toen ik rondkeek, dacht ik aan mijn grootvader, de hertog van Edinburgh”, schrijft William op Instagram. “Hij zou gefascineerd en zeer enthousiast zijn geweest over de vooruitgang in vaardigheden en technologie en hoe deze in de praktijk zouden worden gebracht.”

William is blij dat de koninklijke familie nog voor jaren aan de nieuwe schepen zal zijn verbonden, zeker nu Williams vrouw Catherine als beschermvrouw van een van de fregatten zal opereren. Koningin Elizabeth heeft die benoeming goedgekeurd. “Ik weet zeker dat Catherine straks met veel plezier bij de naamgevingsceremonie aanwezig is.” Het bezoek aan Govan maakte onderdeel uit van de vierdaagse Schotse tour van koningin Elizabeth, William en prinses Anne. De hertog van Cambridge reisde twee dagen mee.

LEES OOK:

Prinses Charlene en prins Albert vieren 10e trouwdag niet samen

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.