2020 12 24

Dit doen Charles en Camilla met bekende sterren voor de kerst

Samen met een aantal bekende acteurs en actrices hebben prins Charles en zijn echtgenote Camilla een speciaal kerstgedicht opgenomen. Met de opbrengst van de video hopen ze de door corona noodlijdende film- en theaterindustrie een steuntje in de rug te geven.

De twee nodigden sterren als Maggie Smith, Daniel Craig, Judi Dench, Ncuti Gatwa en Tom Hardy uit op Clarence House in Londen om een nieuwe versie van het gedicht Twas The Night Before Christmas, dat in 1823 is geschreven door Clement Clarke Moore, op te nemen. Ieder nam een stukje van het vers voor zijn of haar rekening.

Het Actors Benevolent Fund ondersteunt mensen in de creatieve industrie. Prins Charles is beschermheer van de organisatie. Nadat hij van verschillende kanten hoorde over de financiële gevolgen die de coronapandemie op acteurs en theatermakers heeft, kwam hij naar eigen zeggen op het idee van het filmpje. De video waarin alle sterren het gedicht opdragen, verschijnt op kerstavond op de social mediakanalen van Clarence House.

LEES OOK:

Zien: Eindelijk babyfoto’s van Albanees prinsesje

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.