Naamloos

Digitale tuinbezoeken: prins Charles is enthousiast

Op sociale media heeft de Britse prins Charles zijn steun geuit aan de National Garden Scheme, een organisatie die door middel van het openstellen van privétuinen geld ophaalt voor het goede doel.

‘‘Ik besef dat veel mensen niet in staat zijn om fysiek een tuin te bezoeken op dit moment,’’ vertelt hij in een filmpje dat gedeeld werd op het officiële sociale media account Clarence House. “Maar ik ben verheugd dat de National Garden Scheme zich op een slimme manier aanpast aan de situatie met het aanbieden van virtuele tuinbezoeken.”

Het is nu mogelijk om via de website van de goededoelenorganisatie een van de 3700 aangesloten tuinen te bezoeken. De organisatie zamelt sinds 1972 geld in voor onder meer zorgverleners door privétuinen open te stellen voor het publiek.

“In deze tijd is de toegevoegde waarde van tuinen en groene ruimtes nooit duidelijker geweest”, aldus de prins in het filmpje. “De troost, vrede en inspiratie van een tuin, of het die van jezelf of van een ander is, kan nu tot op zekere hoogte digitaal worden teruggevonden, met dank aan dit geweldige project.”

https://www.instagram.com/p/CA99seeABid/

Lees ook:

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen