Demonstraties tegen bezoek Trump

De grootste Britse vakbond Unite heeft opgeroepen tot demonstraties tegen het voorgenomen bezoek van de Amerikaanse president Donald Trump. De protesten moeten op 24 februari in het hele land plaatsvinden. Unite denkt namelijk dat Trump op 26 februari in Engeland zal zijn om in Londen de nieuwe Amerikaanse ambassade te openen.

De vakbond heeft 1,4 miljoen leden. In een verklaring zei de bond dat het gedachtegoed van Trump haaks staat op alles waar Unite voor staat: 'Hij bevordert racisme, islamofobie en seksisme, wij staan voor eerlijkheid, waardigheid en respect. We moedigen diversiteit en gelijkwaardigheid aan'.

De Britse premier Theresa May heeft Trump vorig jaar meteen na zijn installatie als president namens koningin Elizabeth uitgenodigd voor een staatsbezoek. In een interview met de BBC zondag bevestigde May dat de invitatie nog steeds staat en dat Trump inderdaad op bezoek komt. Of dat inderdaad een staatsbezoek wordt, met verblijf in Buckingham Palace, en wanneer de president wordt verwacht, zei de premier er niet bij. De vakbond Unite wil in elk geval duidelijk maken dat hij niet welkom is.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen