Beatrice 1

De trouwjurk van prinses Beatrice wordt tentoongesteld

De jurk die prinses Beatrice in juli droeg bij haar huwelijk met Edo Mapelli Monzi wordt tentoongesteld in Windsor Castle. Vanaf 24 september is de ivoorkleurige satijnen jurk van de hand van Sir Norman Hartnell twee maanden lang te zien, kondigde de Royal Collection Trust vandaag aan.

De 32-jarige dochter van prins Andrew en Sarah Ferguson, leende de jurk van haar oma Queen Elizabeth. Zij droeg de – van oorsprong galajurk – voor het eerst tijdens een staatsbezoek aan Italië in 1961. Elizabeth droeg de jurk later vaker. Speciaal voor het huwelijk van Beatrice werd de jurk aangepast door de koninklijke kledingmaker Angela Kelly en modeontwerper Stewart Parvin. Zij vervingen de petticoat met zijden tule en voegden er korte pofmouwtjes aantoe.

Schoenen

Ook de door Valentino ontworpen schoenen van prinses Beatrice zijn later deze maand te bewonderen in Windsor Castle. De schoenen werden onder andere gedragen bij de bruiloft van de hertog en hertogin van Cambridge. Ook is er voor de tentoonstelling een replica van haar bruiloftsboeket gemaakt van nepbloemen.

LEES OOK:

Deze broek van Meghan Markle kun je voor een prikkie scoren bij H&M

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Beeld: archief. Bron: ANP.