David Cameron biedt Queen excuses aan

De Britse premier Cameron gaat persoonlijk zijn excuses aanbieden aan koningin Elizabeth II. Toen de uitslag van het Schotse referendum bekend was, klapte hij uit de school over de reactie van de Britse vorstin. Ze 'spinde' volgens hem van vreugde toen ze hoorde dat de Schotten ervoor hadden gekozen bij het Verenigd Koninkrijk te blijven.

Britse media melden nu dat Cameron van plan is persoonlijk zijn excuses aan te bieden. "Ik schaam me diep. Het spijt me enorm", zei Cameron woensdag. "Het was een privégesprek, maar een privégesprek dat ik niet had moeten voeren. Het zal niet meer gebeuren. Mijn kantoor heeft al contact gehad met het paleis om dat duidelijk te maken en ik zal zelf ook contact opnemen", zei hij tegen de Britse pers.

Cameron maakte de gewraakte opmerking dinsdag tegen de New Yorkse oud-burgemeester Michael Bloomberg zonder te beseffen dat hij binnen bereik was van de persmicrofoons. Hij zei dat hij 'nog nooit iemand zo gelukkig' op een gebeurtenis had horen reageren. Buckingham Palace weigerde op de opmerking van Cameron te reageren.