Couturier roemt zeer persoonlijke stijl Queen

Koningin Elizabeth weet precies welke kleding haar staat en welke niet. “Haar outfits zijn heel herkenbaar. Als ik een foto zou laten zien van een van haar favoriete kledingstukken, ziet iedereen direct van wie het is. Dat is de kracht van een echt persoonlijke stijl”, zegt couturier Stewart Parvin, een van Elizabeths favorieten, in een interview met Daily Mail.

Volgens Parvin is het Britse volk vergeten hoe stijlvol en glamoureus de vorstin in de jaren veertig en vijftig was. “Ze was een van de mode-iconen van dat tijdperk.” De couturier prijst het modegevoel van de negentigjarige Elizabeth. “Ze weet precies wat haar staat, maar gaat ook met haar tijd mee. Ik heb nog nooit meegemaakt dat ze het bij het verkeerde eind had.”

Een outfit voor de koningin moet aan een hele hoop eisen voldoen, zo wil Elizabeth dat ook haar kleding eenheid, stabiliteit, continuïteit en trots uitstraalt. “Het moet er koninklijk uit zien, maar niet afstandelijk”, weet Parvin.

Hoewel met veel dingen rekening moet worden gehouden, komt een outfit voor Elizabeth vrij makkelijk tot stand. Parvin vertelt dat hij een aantal schetsen en stofstalen opstuurt naar het paleis. “Vervolgens kiest ze wat ze wil, hebben we één fitting op Buckingham Palace en dat is het.” Volgens de ontwerper test de koningin alle kleding ‘om te kijken of ze goed uit de auto kan stappen en of ze makkelijk kan zwaaien’. “Als iets niet goed is, wordt het teruggestuurd, maar dat komt zelden voor.”

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen