Clarence House ontkent gevangenisquote

Clarence House ontkent dat prins Charles zijn toekomstige koningschap als een ‘gevangenis’ ziet. Dat meldt de organisatie van Charles als reactie op een artikel in Time Magazine waarin die term wordt gebruikt.

In Time wordt een anonieme medewerker opgevoerd die vertelt dat Charles zich zorgen maakt dat hij zijn ambities niet kan vervullen voordat de ‘gevangenispoort dichtgaat’. Time sprak voor het artikel met 50 mensen over de kroonprins van Groot-Brittannië.

De persoon die de gewraakte uitlating deed, zou een medewerker van het Britse koninklijk huis zijn. Maar een woordvoerder van Charles vertelt: 'Dit is niet hoe de prins erover denkt en zulke uitlatingen mogen ook niet aan hem worden toegeschreven.'

Auteur Catherine Mayer vertelde aan BBC’s Radio 4 dat een deel van de quote uit zijn verband is gerukt door verschillende nieuwsorganisaties. Ze zegt dat de verwijzing naar een gevangenis doelde op het feit dat Charles minder tijd heeft voor zijn eigen projecten naarmate hij meer taken van zijn moeder koningin Elizabeth overneemt.