Charles staat emotioneel bezoek te wachten

Het bezoek komende week aan Mullaghmore zal prins Charles goed doen. Dat denkt Mary Hornsey, die erover praatte met de Belfast Telegraph. "Het zal heel emotioneel zijn, maar ik denk dat het hem ook zal helpen met de verwerking", aldus Hornsey.

Op 27 augustus 1979 werd in de haven van de Ierse toeristenplaats Charles' oudoom Lord Mountbatten met boot en al opgeblazen door de IRA. Ook zijn kleinzoon Nicolas Knatchbull (14) en de scheepsjongen Paul Maxwell (15) – zoon van Mary Hornsey – werden op slag gedood. Een dag later overleed nog een opvarende van de vissersboot.

De dood van Lord Mountbatten, de laatste Britse onderkoning van India, en goede vriend en raadsman van de prins, betekende een enorme slag voor de koninklijke familie en Charles in het bijzonder. Ze werden hierdoor ook persoonlijk betrokken bij het conflict in Noord-Ierland tussen protestanten en katholieken.

Charles reist volgende week samen met echtgenote Camilla naar Ierland en Noord-Ierland en bezoekt dan ook Mullaghmore. "Het is een stap richting verzoening. Iedere stap heeft betekenis, hoe klein ook. Eén stap is beter dan geen stap", aldus Hornsey over de komst van de Britse troonopvolger.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen