Charles: ‘Ik ben elke 25 jaar even modieus’

Prins Charles is er trots op dat hij jaren doet met zijn kleding en schoeisel. In een interview met The Australian Financial Review Magazine onthult de prins van Wales dat hij nog een paar schoenen uit 1971 draagt en dat een jasje dat hij in 1969 aanschafte nog steeds in zijn kast hangt. 'Eén keer in de 25 jaar ben ik volgens de laatste mode gekleed', grapte Charles.

De prins, die de veranderende mode 'buitengewoon' noemt, hamert op het belang van hergebruik. 'Als iemand die het over het algemeen haat om iets weg te gooien' is Charles dolblij dat er steeds meer afstand wordt genomen van de 'wegwerpmaatschappij': 'Ik heb mijn best gedaan zo lang mogelijk te doen met mijn kleding en schoenen'. Meermaals werd gegniffeld om de prins als hij met een duidelijk opgelapte outfit zijn officiële taken uitvoerde.

Niet alleen Charles laat kleding lang in zijn kast hangen. Ook zijn zus, prinses Anne, is fan van recyclen. Zo ging zij op Commonwealth Day met haar familie naar de kerk in een jurk die ze in 1980 ook al droeg.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen