Charles en Camilla zetten deuren Clarence House open

Prins Charles en echtgenote Camilla zijn Londen een maand lang ontvlucht en dat biedt de kans om een zakcentje bij te verdienen door hun residentie Clarence House tegen betaling open te stellen voor bezoekers. Die krijgen voor 12,25 euro op de begane grond vijf ontvangstkamers te zien, waar Charles en Camilla hun bezoekers ontvangen. In oktober zijn dat naar verwachting ook koning Willem-Alexander en koningin Máxima.

Prins Charles erfde Clarence House van zijn grootmoeder, koningin-moeder Elizabeth, die in 2002 overleed. Hij liet het aristocratische huis dat tussen 1825 en 1827 aan de Mall werd gebouwd voor de latere koning William IV – toen hertog van Clarence, vandaar de naam – renoveren, en maakte er zijn Londense woning van. Charles had overigens als klein kind al even in Clarence House gewoond, voordat zijn moeder in 1952 koningin werd en haar intrek moest nemen in het bijna naastgelegen Buckingham Palace.

Bezoekers worden onder begeleiding van een gids meegenomen door de zogenoemde Lancaster Room, de Morning Room, de bibliotheek waar koningin-moeder Elizabeth graag intieme dineetjes hield, de eigenlijke Dining Room en tot slot de Garden Room. Daarna mag er nog een wandeling worden gemaakt door de voortuin. Dat alles in een fiks tempo, want elk kwartier begint er een nieuwe tour.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen