Placeholder

Catherine viert 33e verjaardag

De hertogin van Cambridge viert vrijdag haar 33e verjaardag. De vrouw van prins William staat een bijzonder levensjaar te wachten, want in april verwacht ze haar tweede kind. Dit kindje wordt de vierde in lijn van troonopvolging, na prins Charles, prins William en de in juli 2013 geboren prins George.

Afgelopen jaar had Catherine opnieuw last van ernstige misselijkheid en had ze 'slechts' 76 openbare optredens. Een groot aantal verplichtingen moest ze afzeggen vanwege de ochtendmisselijkheid die met haar tweede zwangerschap gepaard ging. Een daarvan was een trip naar Malta in september voor de viering van vijftig jaar onafhankelijkheid. Op doktersadvies werd besloten dat de moeder van prins George thuis zou blijven in Kensington Palace. Haar man prins William nam haar plaats in.

Momenteel gaat het een stuk beter met Catherine. Sinds oktober is ze weer aan het werk. Over 1,5 week heeft ze zelfs drie afspraken op een dag in haar agenda staan. Toch blijft het aantal publieke optredens van Catherine beperkt, vergeleken met de rest van de Britse royals.

Catherine kan terugkijken op een bijzonder jaar. In april reisde ze met haar echtgenoot prins William en hun zoontje George drie weken lang door Nieuw-Zeeland en Australië. Begin december reisden William en Catherine nog naar New York.