Catherine schrijft voorwoord voor expositie

Catherine opent woensdag 28 februari de nieuwe tentoonstelling van de National Portrait Gallery. De hertogin van Cambridge, die kunstgeschiedenis studeerde, is beschermvrouwe van het museum in Londen.

Catherine schreef eveneens het voorwoord van de catalogus van de tentoonstelling Victorian Giants: The Birth Of Art Photography. In de tekst, die Kensington Palace vandaag alvast publiceerde op Twitter, noemt ze zichzelf een fervent amateurfotografe.

'Dit boeiende boek en de bijbehorende tentoonstelling brengen voor de eerste keer werken samen van Julia Margaret Cameron, Lewis Carroll, Oscar Rejlander en Clementina Hawarden', schrijft Catherine.

'Deze periode in de geschiedenis van de fotografie heeft me lang geïnteresseerd. Als student aan de Universiteit van van St. Andrews heb ik dit als onderwerp gekozen voor mijn scriptie, in het bijzonder fotografie van kinderen. Het fotograferen van kinderen heeft ook een grote rol in deze tentoonstelling', aldus de hertogin.

'Koningin Victoria en vooral prins Albert werd een enthousiaste beschermpaar van de nieuwe vorm van fotografie na de uitvinding ervan in 1839. Rejlander kreeg opdrachten van de koninklijke familie en deze tentoonstelling bevat zijn foto's die geleend zijn van de koninklijke collectie in Windsor'.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen