Placeholder

Williem en Kate reizen door naar New Delhi

Geblinddoekt typen in braïlle, een pittige snack maken en een Formule 1-simulator testen. Prins William en zijn echtgenote Kate hebben in Mumbai kennisgemaakt met verschillende projecten. Het Britse paar bezocht voordat het doorreisde naar New Delhi The Social, een café en samenwerkingsplaats.

William en Kate maakten in een uur tijd een rondje langs verschillende projecten. De prins testte een Formule 1-simulator, zijn echtgenote liet zich blinddoeken en typte in braille. Het eerste woord dat in haar opkwam was George, de naam van haar tweejarige zoon. Met behulp van een apparaatje maakten de twee een dosa, een populaire snack in India. William nam een hapje, maar Kate bedankte.

Tijdens het bezoek aan The Social lanceerde William de Tech Rocketship Awards, die succesvolle Indiase startups de kans geeft hun geluk te beproeven in Groot-Brittannië. "Dit bezoek maakt duidelijk dat India ver vooruitloopt op het gebied van innovatie en technologie", sprak de prins volgens Times of India. "Jullie vermogen te innoveren is niet alleen goed nieuws voor India, maar voor de hele wereld."

William en Kate reizen deze week door India en Bhutan. Het bezoek aan The Social was het laatste programmaonderdeel in Mumbai. De hertog en hertogin van Cambridge zijn inmiddels in New Delhi, waar ze bij de India Gate een krans legden. Ook stonden ze in een museum stil bij het leven van Mahatma Gandhi. Maandagavond zijn William en Kate bij de partij tijdens een verjaardagsfeestje voor koningin Elizabeth. Zij wordt over tien dagen negentig jaar.