Catherine in creaties van Nederlandse ontwerpster

De Hertogin van Cambridge blijkt kleding te dragen met een Nederlands tintje. Dat onthulde RTL Boulevard maandagavond. Zij spraken de trotse ontwerpster van het Londense merk Eponine, Jet Shenkman. Ze groeide op in Nederland, woonde in Bloemendaal, maar woont tegenwoordig in Londen.

Kort geleden verscheen de Hertogin van Cambridge in een rood-wit geblokte deux-pièces (à 1450 pond) van Eponine. Shenkman kreeg vanaf het moment dat Kate in haar ontwerp verscheen, anders dan daarvoor, enorm veel aandacht. De telefoon staat sindsdien roodgloeiend en een nieuwe assistent is aangenomen om onder meer de mails te beantwoorden. 'De e-mails kwamen echt per honderden binnen. Ik kon het absoluut niet in mijn eentje aan'. 

Uniek silhouet

'Ik hou ervan dat bij elke klant een individuele samenwerking ontstaat. Wat wij doen is best uniek en elke vrouw krijgt daarbij veel aandacht', zei ze in een interview. Het moet dan ook perfect zijn, totdat de klant helemaal tevreden is. Jet is de drijvende kracht achter het modehuis Eponine dat pas een paar jaar bestaat. Het is geboren uit haar passie voor kleding met een uniek, relaxed silhouet. Ze heeft jarenlange ervaring als stiliste, waardoor ze een scherp oog voor detail en het begrijpen van de vrouwelijke vormen heeft ontwikkeld. Het merk combineert de elegante belijning uit de jaren vijftig met de stijl van de jaren zestig. Van Dutch design is geen sprake: elk kledingstuk is ontworpen en vervaardigd in Londen. Naar verluidt volgen er nog meerdere creaties uit Jets atelier voor de hertogin, al wil de ontwerpster dat zelf niet bevestigen.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen