Catherine bezoekt zeilers in Portsmouth

Catherine mag dan ruim zes maanden zwanger zijn, dat weerhield haar er donderdag niet van naar Portsmouth te komen. De hertogin van Cambridge kwam in de havenstad in het zuidoosten van Engeland naar het nieuwe onderkomen van de 1851 Trust, een stichting die jongeren aanmoedigt te gaan zeilen. Ook ontmoette ze leden van de lokale zeilvereniging in de 170 meter hoge Spinnaker Tower, die een prachtig uitzicht biedt over de Engelse zuidkust.

Catherine was in Portsmouth met olympisch zeilkampioen Sir Ben Ainslie, hij probeert de zeilwedstrijd America's Cup in 2017 naar Portsmouth te halen. De hertogin is sinds oktober beschermvrouw van de 1851 Trust, Ainslie is al langer ambassadeur.

Het nieuwe pand van de stichting is nog in aanbouw en bevat onder meer een muur die is beschilderd door kinderen van zes scholen. Ook de hertogin, zelf een fervent zeilliefhebster, hielp een handje mee aan de geschilderde skyline op de muur. Daarbij lette ze volgens Daily Mail goed op dat er geen spetters zouden komen op haar kostbare jas.

Voor de kleine prins George kreeg Catherine een T-shirtje mee.