Camilla openhartig over doodsoorzaak moeder

Camilla’s moeder overleed 26 jaar geleden. Ze leed aan een aandoening die de hertogin nu graag onder de aandacht wil blijven brengen.

Het gaat om osteoporose. Een afwijking in de stofwisseling van het skelet, waarbij de botten steeds zwakker worden. Camilla is voorzitter van de Royal Osteoporosis Society in Groot-Brittannië. Deze organisatie coördineert steungroepen en ook een hulplijn voor mensen die lijden aan de aandoening, en hun familieleden. En ze benadrukt dat er tegenwoordig gelukkig veel behandelingen beschikbaar zijn. Die vertragen het botverlies en vergroten de botmassa.

Camilla nam een video op vanwege World Osteoporosis Day, vandaag. Daarin spreekt ze ook over de periode dat haar eigen moeder ziek was en uiteindelijk kwam te overlijden aan osteoporose. De echtgenote van prins Charles heeft ook nog een stukje wijze raad voor de kijkers van de video: “Het is dit jaar natuurlijk wat moeilijker om de deur uit te gaan, maar we moeten ervoor zorgen dat we, voor onze botten, zo actief mogelijk blijven, zelfs als we middenin een pandemie zitten”.

https://twitter.com/ClarenceHouse/status/1318482474381549569

Camilla ontmoet osteoporose-patiënten. De ontmoeting vond vorig jaar plaats, niet dit jaar in verband met corona.

Camilla En Patiënten

LEES OOK:

Máxima ontvangt bedankje van de VN

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Beeld: ANP/EPA, Twitter @ClarenceHouse / Press Association