Britain World War Ii D Day Anniversary

Camilla betuigt medeleven aan veteranen

Camilla heeft in het Royal Hospital in de Londense wijk Chelsea haar waardering uitgesproken voor de Britse strijdkracht die zich tegenwoordig, maar ook in het verleden, inzetten voor het land. In Chelsea wonen veel veteranen van de Tweede Wereldoorlog.

Tijdens de ceremonie in het rusthuis sprak Camilla de veteranen toe en zei ze mee te leven met de veteranen die door corona enkele collega’s zijn verloren. “Ik weet dat jullie de laatste tijd een bijzonder moeilijke tijd hebben meegemaakt, waarbij jullie tien gepensioneerden zijn kwijtgeraakt aan Covid-19. Ik zou mijn oprechte medeleven willen betuigen aan de families van degenen die zijn gestorven en aan ieder van jullie, die nu het pijnlijke proces doorlopen om de kloof die de geliefde vrienden hebben achtergelaten, moeten accepteren.”

Camilla sprak ook haar waardering uit voor het werk van de strijdkrachten. “In tijden van oorlog en in tijden van vrede, of ze nu worden gezien of niet, ondersteunen en versterken de strijdkrachten onze natie, net zoals ieder van jullie dat deed gedurende je hele carrière.” Na haar toespraak had ze een onderonsje met de dertig aanwezigen, en hoorde ze dat de gepensioneerden ook een lichtpuntje in de crisis zagen. De gouverneur-generaal van Chelsea liet weten dat ze op het terrein van het rusthuis een eigen pub hebben opgericht.

Lees ook:

Felipe voert te weinig actie tegen Juan Carlos volgens Spaanse premier

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen