Camilla

Camilla bedankt boeren en telers tijdens oogstfeest

In september wordt traditiegetrouw de oogst gevierd. In Groot-Brittannië bedankt Camilla de boeren en tuinders voor hun werk in de voedselvoorziening. En laat ze zich zien op een oogstfeest.

Al direct in het begin van de coronacrisis, benadrukten Charles en Camilla het belang van vers, gezond eten. En de telers, kwekers en boeren die hun best doen de oogsten te doen slagen kregen van hen lof en dankbaarheid. Ook met een onderbroken distributie, uitval van medewerkers en minder of juist veel meer vraag naar bepaalde producten, bleven de boeren hun best doen de gewassen gezond te houden voor een mooie oogst.

Traditioneel wordt in september in veel landen stilgestaan bij de oogst. Vroeger vulden huishoudens hun voorraden voor de winter aan, door bijvoorbeeld voedsel in te leggen. Tegenwoordig is veel van wat we eten bijna het hele jaar door beschikbaar, maar toch liet Camilla het moment niet voorbijgaan: zij bedankte de mensen die in de kern van de voedselproductie hard werken.

Op Instagram plaatste ze een leuke foto, waarop we een overvolle oogsttafel zien. Groeten, jam, fruit en meer lekkers. Camilla schreef zelfs een brief aan alle boeren en telers van het land, om hen te bedanken.

Camilla Oogstfeest Instagram September 2020

Lees ook:

Eerste kindje Eugenie krijgt geen titel

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Beeld: Instagram @clarencehouse