Naamloos

Britse royals voor het eerst weer de hort op

De Britse royals zijn na maanden weer buiten gespot. Nu de coronamaatregelen langzaamaan versoepeld worden kunnen er naast digitale ontmoetingen ook échte bezoeken worden afgelegd. Prins Charles en zijn vrouw Camilla, prins William en prinses Anne gingen dinsdag allemaal de deur uit.

Voor Anne, de afgelopen jaren – op 2019 na – doorgaans de meest actieve Britse royal, bestond haar terugkeer naar het openbare leven uit een bezoek aan de kazerne van de Duke of Gloucester Barracks. Daar trof de prinses de speciale Covid-19-eenheid van de legerbasis.

Haar oudste broer prins Charles en zijn vrouw Camilla gingen langs bij zorgverleners van het Gloucestershire Royal Hospital. Charles heeft zelf ook het coronavirus gehad en zei dat hij nog wel even moest wennen aan ‘het nieuwe normaal’.

Ook prins William ging op stap. Hij bezocht dinsdag het Kings Lynn Ambulance Station, onderdeel van het Queen Elizabeth Hospital. Hij bedankte daar de medewerkers voor hun inzet tijdens de coronacrisis. Daarnaast kreeg hij te horen hoe het personeel de afgelopen periode heeft ervaren.

Lees ook:

Mathilde draagt matching jurk en mondkapje

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen