Service Of Thanksgiving For The Duke Of Edinburgh

Britse royals ‘verbijsterd’

Na onaangename verrassing bij herdenkingsdienst in Westminster Abbey.

Er valt heel wat na te praten over de herdenkingsdienst voor prins Philip gisteren in Westminster Abbey. Koningin Elizabeth kon helemaal zelf lopen, terwijl al sprake was van een rolstoel bijvoorbeeld.

Maar de grootste verrassing was aan wiens arm ze binnenkwam. De met schande overladen prins Andrew kreeg een prominente rol, en dat zinde lang niet iedereen.

Charles en William waren ‘ontzet’ over Andrew’s rol in Philip herdenking. Insiders onthullen de ‘spijt en ontsteltenis’ van senior royals, nadat de in ongenade gevallen hertog erop stond de koningin naar haar stoel te begeleiden. Hooggeplaatste Royals waren ‘verbijsterd’ over zijn prominente rol – ze hadden gehoopt dat ‘het gezond verstand zou ingrijpen’.

Gevreesd wordt dat het door de buitenwereld zou worden gezien als een teken van goedkeuring door de queen voor het gedrag van haar zoon. Ook leeft de angst dat de prins zich op slinkse wijze weer in de schijnwerpers aan het werken is.

Ssenior royals hadden ‘met tegenzin’ hadden geaccepteerd dat Andrew met de koningin naar Londen zou reizen omdat ze zo dicht bij elkaar wonen. Ze hadden alleen niet verwacht dat hij een hoofdrol zou opeisen, door de koningin helemaal naar haar plaats te brengen en zelf op de eerste rij te gaan zitten naast broer Charles en voor neef William en familie.

LEES OOK:

VERDRIETIG: PHILIP IS OVERLEDEN

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: Daily Mail Beeld: Getty Images