Image 39 1

Britse royals minder reislustig door coronapandemie

Het is niet echt een verrassing, maar door de coronapandemie zijn de Britse royals veel minder reislustig geweest. Dat staat in het financieel jaarverslag over de periode maart 2020 tot maart 2021. Alleen prins Charles stapte in het vliegtuig voor buitenlandse reizen.

Zo vloog hij in oktober naar Koeweit voor de uitvaart van emir Sabah al-Ahmad al-Sabah. Een maand later ging Charles opnieuw naar het buitenland. Met zijn vrouw Camilla bezocht hij Berlijn en was hij samen met haar te gast in het Duitse parlement. Het was het eerste dat leden van het Britse koningshuis in de Bundestag aanwezig waren. De andere leden van de Britse koninklijke familie bleven in Groot-Brittannië. Koningin Elizabeth nam twee keer het vliegtuig om naar een van haar buitenverblijven te reizen. Prins William en zijn vrouw Kate namen eind vorig jaar de koninklijke trein om een aantal bezoeken af te leggen. Het waren de enige officiële reizen die betaald zijn vanuit de toelage die het koningshuis jaarlijks krijgt uit de Sovereign Grant.

In totaal kostten de reizen ruim 920.000 pond, zo’n 1 miljoen euro. Dat bedrag staat in schril contrast met de 3,3 miljoen euro die de royals tussen maart 2019 en maart 2020 verreisden. Dat er zo weinig gereisd werd door de royals wil niet zeggen dat ze zich niet hebben laten zien. Vanwege corona konden ze beperkt reizen, maar via videoboodschappen of telefoongesprekken konden ze toch veel taken uitvoeren. Normaal zijn de royals betrokken bij zo’n 3200 gelegenheden waarbij een of meer leden van de koninklijke familie aanwezig is. Nu waren dat er 1470.

LEES OOK:

Oeps! Charles vergist zich bij uitreiking lintje

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen