Image 24

Britse royals feliciteren Archie voor zijn tweede verjaardag

Hiep hiep hoera! Het zoontje van prins Harry en zijn vrouw Meghan viert donderdag zijn tweede verjaardag. Vanuit Groot-Brittannië stromen de felicitaties binnen. Op sociale media hebben al flink wat leden van de Britse koninklijke familie de jarige gelukgewenst.

Koningin Elizabeth was de eerste. Via het Twitteraccount van de koninklijke familie hield Elizabeth het kort. “We wensen Archie Mountbatten-Windsor een ontzettend fijne tweede verjaardag toe”, schrijft ze bij een gedateerde foto van Harry en Meghan met de pasgeboren Archie. De fotokeuze zorgt voor wat gemor bij de volgers van het account @RoyalFamily. “Schandalig dat ze geen recentere foto hebben”, schrijft een van de volgers. Die vindt dat de post duidelijk laat zien dat de verhoudingen niet al te best zijn in de koninklijke familie.

Harry, Meghan en Archie verhuisden eind 2019 naar Canada en later Californië. In de tussentijd is Harry nog teruggekomen naar Engeland voor de uitvaart van zijn opa prins Philip. Archie is sindsdien, voor zover bekend, niet meer in Engeland geweest.

William, de oom van Archie, laat op Instagram ook een verjaardagsboodschap achter. Die heeft precies dezelfde tekst als die van koningin Elizabeth. De gekozen foto is een familieportret van de hele familie, genomen na de doop van Archie. Opa prins Charles toont zijn volgers een foto van hemzelf en zoon Harry met Archie. “Hartelijk gefeliciteerd Archie”, schrijft hij erbij.

LEES OOK:

Om deze reden moest Charles een traantje laten

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.