Image 18

Britse royals halen herinneringen op aan geliefde prins Philip

Woensdag heeft de Britse koninklijke familie niet eerder gepubliceerde foto’s naar buiten gebracht van de vrijdag overleden prins Philip. Zowel prins William en zijn vrouw Catherine als prins Charles en Camilla plaatsten op Twitter enkele oude kiekjes om herinneringen aan hem op te halen.

Op een van de kiekjes die William en Catherine delen, zijn Philip en koningin Elizabeth te zien, omringd door zeven van hun achterkleinkinderen. De foto is in 2018 gemaakt door de hertogin van Cambridge. Zij legde het tafereel vast waarbij de kinderen samen met hun overgrootouders op de bank in Balmoral Castle zitten.

Op een andere foto, uit 2015, staat het koppel met hun kinderen George en de destijds enkele maanden oude Charlotte naast Elizabeth en Philip. Op Twitter schrijven ze erbij dat ze zich Philip zullen blijven herinneren “als vader, grootvader en overgrootvader”. Prins Charles en zijn vrouw Camilla deelden op Twitter ook een foto uit de oude doos van hun “geliefde vader en schoonvader”. Zij kozen onder meer voor een kiekje uit 1966. Daarop zijn Philip en een jonge Charles te paard te zien, tijdens het polo spelen.

Prins Philip is zaterdag bijgezet in de koninklijke grafkelder in St. George’s Chapel in Windsor Castle, ten westen van Londen. Dat gebeurde na een dienst van 50 minuten die werd bijgewoond door slechts 30 gasten vanwege de coronacrisis.

LEES OOK:

Willem-Alexander en Máxima sporten mee met basisschoolleerlingen

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: twitter @ClarenceHouse.