Image 27

Britse kranten schrijven over verdriet ‘eenzame’ Queen

Zaterdag was het dan zover: de uitvaart van prins Philip. Sinds zijn overlijden van vorige week is de koninklijke familie uitvoerig in het nieuws geweest. Foto’s van zijn uitvaart prijken op vrijwel alle voorpagina’s. De meeste titels zoomen in op het verdriet van koningin Elizabeth, die tijdens de dienst helemaal alleen zat.

“Zegen haar”, is de kop van the Daily Star Sunday. De tabloid schrijft erbij dat de vorstin voor het eerst in 73 jaar “echt alleen” was. “Het eenzaamste afscheid”, aldus The Sunday Mirror. The Sunday Express beschrijft hoe Elizabeth “betraand” in de kerkbanken zat maar ook dat ze in gedachten niet alleen was. “We delen allemaal haar verdriet”, aldus de krant. Veel tabloids hebben ook aandacht voor de prinsen William en Harry die zich “als broers gedroegen” op de uitvaart van hun grootvader. De twee liepen gezamenlijk uit St. George’s Chapel en dat biedt volgens The Sun on Sunday goede hoop dat hun relatie zal verbeteren.

The Sunday Times beschouwt Catherine, de vrouw van prins William, als vredestichter. De hertogin van Cambridge knoopte als eerst een gesprek aan met haar zwager en liet zich daarna afzakken zodat William en Harry naast elkaar liepen.

LEES OOK:

Dit gaat er gebeuren met het vliegtuig waarin Philip ooit vloog als piloot

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.