Britain Royalty

Britse koningshuis steunt de Black Lives Matter-beweging

Koningin Elizabeth en andere leden van de koninklijke familie steunen de Black Lives Matter-beweging. Ken Olisa, een vertegenwoordiger van Buckingham Palace en een van de eerste zwarte personen die er een hoge positie bekleedt, vertelde donderdag in een interview met Channel 4 over het standpunt van de koninklijke familie.

Op de vraag of de koninklijke familie Black Lives Matter steunt was het antwoord “simpelweg ja”, zei Olisa. Na de dood van George Floyd, die vorig jaar het debat over racisme in de Verenigde Staten aanzwengelde, is het onderwerp volgens de vertegenwoordiger ook in Buckingham Palace veelvuldig besproken. “De vraag is wat we nog meer kunnen doen om voor meer verbinding in de samenleving te zorgen”, aldus Olisa in het tv-programma Black to Front.

Britse koningshuis onder vuur

Het Britse koningshuis ligt sinds het interview van Oprah Winfrey met prins Harry en Meghan onder vuur. De hertogin van Sussex vertelde tijdens het interview dat leden van de koninklijke familie zich tijdens haar zwangerschap zorgen zouden hebben gemaakt over de huidskleur van zoon Archie.

Vanwege het interview liet Buckingham Palace eerder al weten de aantijgingen van racisme serieus te nemen. “De kwesties die aan de orde zijn gekomen, met name die van ras, zijn zorgwekkend”, stelde het paleis destijds namens koningin Elizabeth. De reactie van Harry’s broer, William, op het interview was dat ze “geen racistische familie” zijn.

LEES OOK: BRITSE KONINGSHUIS OVER DIVERSITEIT: ‘‘WE ZIJN NOG NIET WAAR WE WILLEN ZIJN’’

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP, beeld: archief