Britse koningin condoleert Fransen

De Britse koningin Elizabeth heeft een boodschap gestuurd naar de Franse president François Hollande na de aanslagen in Parijs. Ze biedt haar condoleances aan, zowel aan de nabestaanden van de slachtoffers als aan het Franse volk. Dat maakte het Britse koninklijk huis bekend op Twitter.

"Prins Philip en ik zijn diep geschokt en bedroefd door het vreselijke verlies van mensenlevens in Parijs", aldus Elizabeth in haar boodschap.

Ook de Noorse koning Harald heeft zaterdag zijn medeleven betuigd met Frankrijk na de aanslagen in Parijs. Dat is te lezen op de website van het Noorse koninklijk huis. Harald laat weten dat hij met verdriet het nieuws heeft ontvangen over de 'gruwelijke aanslagen in Parijs vrijdagavond'. Hij betuigt zijn medeleven met 'alle betrokkenen en met het Franse volk'.

In een reactie op de aanslagen zei de Zweedse koning Carl Gustaf dat het gaat om 'een aanval op onze hele samenleving en onze manier van leven'. Koningin Margrethe van Denemarken drukte in een bericht aan president Hollande haar 'diepste sympathie met alle getroffenen en het Franse volk' uit.

Koning Willem-Alexander liet vandaag weten 'diep geschokt' te zijn. De Belgische en Spaanse koningen reageerden vrijdagavond al via Twitter.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen