Brekend: ‘Diana ging als eerste vreemd’

Niet prins Charles, maar prinses Diana ging als eerste vreemd.

Dat zegt een voormalige adjudant van Diana in de Daily Mail. In The Crown is het Charles die de benen neemt naar Camilla Parker-Bowles, terwijl Diana in tranen achterblijft. De werkelijkheid blijkt nu anders.

De adjudant, Allen Peters, maakte deel uit van de beveiliging van Diana. Hij beweert dat Charles en Camilla pas weer romantisch betrokken raakten, nadat de prins had ontdekt dat zijn echtgenote het deed met een andere beveiliger, Barry Mannakee.

Dit bevestigt Jonathan Dimbleby’s versie van de gebeurtenissen. In zijn geautoriseerde biografie van Charles, gepubliceerd in 1994, schreef hij dat Charles en Camilla elkaar opnieuw leerden kennen in 1986.

Mannakee was Diana gaan beschermen in 1985. Hun affaire zou begonnen zijn tijdens een visexpeditie op Balmoral dat jaar. In 1986 werd hij overgeplaatst naar de Diplomatic Protection Squad. Een jaar later kwam hij, toen 39 jaar oud, om het leven bij een mysterieus verkeersongeval. Hij zou zijn aangereden door een 17-jarige automobilist toen hij op een motor zat in Londen. Diana suggereerde toen opzet.

LEES OOK:

6 WEETJES OVER DE BRUILOFT VAN DIANA EN CHARLES

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: Daily Mail