Britain Royalty

Bijzonder! Iedereen die in aanraking komt met Queen moet eerst testen

De Britse Elizabeth durfde het donderdag voor het eerst in maanden weer aan om op pad te gaan. Ze is natuurlijk al 94 jaar oud, dus ze kan geen enkel risico nemen. Daarom moesten alle medewerkers van het militair onderzoekscentrum Porton Down vooraf getest worden op het coronavirus.

De Queen zonderde zich de afgelopen maanden af en deed al haar officiële werkzaamheden op afstand vanuit Windsor Castle. Na advies van haar medisch team werd besloten dat het bezoek aan het centrum kon plaatsvinden na het nemen van maatregelen. Alle 48 medewerkers die in de buurt van Elizabeth en William zouden komen werden getest.

Niet iedereen vond de beslissing van het tweetal om geen mondkapje te dragen verstandig. Zo twitterde royaltyverslaggever Omid Scobie, een van de auteurs van het recent verschenen boek over Harry en Meghan, dat het mogelijk een verkeerd beeld schetst. “Ik maak me zorgen dat mensen die de foto’s en video’s zien de achtergrond niet kennen. Nu in het grootste deel van het Verenigd Koninkrijk de maatregelen weer zijn aangescherpt was het een sterk beeld geweest om leiders met mondkapjes te zien.”

LEES OOK:

Queen verlaat voor het eerst het paleis sinds corona

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.