Placeholder

Prins George stralend op postzegel

De Britse posterijen hebben aan de vooravond van de negentigste verjaardag van koningin Elizabeth een bijzonder postzegelvel uitgegeven. Daarop is de jarige afgebeeld met zoon Charles, kleinzoon William en achterkleinzoon George, die daarmee zijn postzegeldebuut maakt.

Basis voor de uitgave is een foto die vorig jaar zomer is gemaakt in Buckingham Palace door de fotograaf Ranald Mackechnie, die zijn opdracht voor de Royal Mail absoluut geheim moest houden. "Ook voor mijn vrouw", zo vertelde hij woensdag in de Telegraph.

Eén van de uitdagingen waar hij voor stond was, behalve dat zijn computer het kort voor het moment suprême begaf, het goed in beeld brengen van de peuter prins George. Mackechnie moest een groepsportret maken waarbij de hoofden van de koningin en haar familieleden op de goede afstand van elkaar stonden om ze uit te sparen voor een postzegel.

Blokken

George was natuurlijk veel kleiner dan de anderen en om hem op de juiste hoogte in beeld te krijgen, had de fotograaf een paar blokken meegenomen waarop het prinsje kon staan. Het hulpmiddel werkte perfect en de Britse ochtendkranten buitelden woensdagmorgen over elkaar heen om het eindresultaat toe te juichen.

De Royal Mail geeft naast het postzegelvel met vier generaties Windsors ook nog een serie zegels uit met daarop verschillende fasen uit het leven van koningin Elizabeth afgebeeld. De koningin bezoekt woensdag samen met prins Philip het postkantoor van Windsor ter gelegenheid van het 500-jarig bestaan van de postdienst.