Prince Philip Moves To New Hospital After Two Weeks

BBC ontvangt duizenden klachten vanwege ruime aandacht voor overlijden Philip

Het gaat om een enorm aantal klachten. De zender paste zijn programmering vrijdag helemaal aan, nadat bekend was geworden dat Philip was overleden. En dát kon niet iedereen waarderen…

Er was en is nog steeds veel aandacht voor Philip. Er worden herinneringen, foto’s, documentaires en condoleances gedeeld, uitgezonden en verspreid. De voornaamste Britse zender BBC besteedde vrijdag, na het overlijden van de prins, ook ruim aandacht aan de 99-jarige.

Dat betekende echter ook dat een aantal tv-programma’s moest wijken die dag. Zo werden bijvoorbeeld kookprogramma MasterChef en de bekende soapserie EastEnders geschrapt. De BBC heeft meerdere kanalen en koos ervoor om op de meeste kanalen een eerbetoon aan Philip uit te zenden. Soms zelfs hetzelfde eerbetoon op verschillende BBC-kanalen tegelijk. En dat leverde het bedrijf een stapel klachten op. Honderdduizenden zelfs! Er kwamen zó veel klachten binnen, dat de omroep in allerijl een speciaal klachtenformulier op de website plaatste. Dat formulier werd wel zondag alweer offline gehaald.

De BBC heeft nog niet bevestigd dat het inderdaad om ‘honderdduizenden’ klachten gaat. Maar komt naar verwachting donderdag met exacte cijfers. Als het blijkt te kloppen, zou de programmering rond Philips overlijden de meeste klachten óóit hebben opgeleverd, in de geschiedenis van de BBC.

File Britain Bbc Saville Abuse Claims

LEES OOK:

Belgische royals delen mooie foto van hen met Philip

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA