Arme Meghan: Britse roddelbladen proberen rechtszaak uit te melken

De rechtszaak waar Meghan op dit moment in verwikkeld is pakt tot nu toe alvast goed uit voor de Britse tabloid The Mail on Sunday. De verkoopcijfers zijn namelijk een stuk beter dan normaal.

Meghan heeft geprobeerd een veroordeling te krijgen voor het schenden van haar privacy door het publiceren van een brief aan haar vader Thomas Markle, maar ze ziet dat de kranten nu het ene na het andere nieuwe persoonlijke feit onthullen. Haar advocaat Justin Rushbrooke beschuldigde de kranten er woensdag van gerechtelijke documenten te gebruiken voor ‘sensationele verhalen’. Rushbrooke kon daarin wel eens gelijk hebben.

De kranten proberen de rechtszaak namelijk zo lang mogelijk uit te smeren en vechten elke stap van Meghan en haar juridische team aan. Als er ooit een veroordeling komt, dan is in de tussentijd flink verdiend aan publicaties over het proces. Schreeuwende krantenkoppen en sappige verhalen zijn nu eenmaal goed voor de verkoop.

Er is nu bijvoorbeeld strijd over vijf vrienden van Meghan, die in een poging haar reputatie te beschermen anoniem praatten met het Amerikaanse blad People en toen onbedoeld ook het bestaan van Meghans brief onthulden. Meghan wil die vrienden uit de wind houden, maar The Mail – die hun identiteiten dankzij de rechtbankpapieren kent – probeert niet alleen hun namen in de openbaarheid te krijgen, maar hen ook als getuigen op te roepen.

Als Meghan had gedacht met de rechtszaak snel een tik te kunnen uitdelen aan de lastige tabloids, dan heeft ze de tactiek van die bladen onderschat, zo zeggen commentatoren in andere Britse media die de bewuste vertragings- en loopgraventactiek van de kranten bekritiseren.

Lees ook:

Wéér actievoerders voor hotel Thaise koning in Beieren

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty

Bron: ANP. Beeld: ANP.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen